2020 års handlingsplan för cybersäkerhet redovisad för regeringen

Den 2 mars lämnade Försvarsmakten tillsammans med övriga myndigheterna i Samfigruppen 2020 års redovisning av den samlade handlingsplanen för informations- och cybersäkerhet till regeringen. Handlingsplanen ska bidra till att uppfylla målsättningarna i regeringens nationella strategi på området.

Huvuddelen av åtgärderna syftar till att stärka förmågan att förebygga, upptäcka och hantera cyberattacker och andra it-incidenter, samt öka säkerheten i nätverk, produkter och system. Även möjligheterna att förebygga och bekämpa it-relaterad brottslighet ska öka.

Samfigruppen består av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Försvarets radioanstalt (FRA), Försvarets materielverk (FMV), Försvarsmakten, Post- och telestyrelsen (PTS), Polismyndigheten och Säkerhetspolisen.

Ungefär en tredjedel av åtgärderna i årets redovisning genomförs i samverkan mellan en eller flera av myndigheterna, och många åtgärder sker i samverkan med andra aktörer i samhället. 

Arbetet med åtgärderna rapporteras årligen till regeringen fram till 1 mars 2023, där MSB är sammanhållande för rapporteringen.

Ladda ned och läs redovisningen här

Läs mer om handlingsplanen på MSB:s webbplats.