Folkkära Kattis Ahlström och Jill Johnson med under veterandagen

Högtidlighållandet av veterandagen kommer även i år att vara en direktsändning på
Försvarsmaktens YouTube-kanal.

Jill Jonsson
Jill Jonsson
Jill Johnson är för många känd från melodifestivalen där hon vann med ”Kärleken är” år 1998 och tävlade för Sverige i Eurovision song contest, i Birmingham, England. År 2003 tävlade Jill med ”Crazy in love” som slutade på en fjärdeplats. Foto: Olof Handén
Kattis Ahlström
Kattis Ahlström är journalist och programledare som år 2018 var julvärd i Sveriges television och en av sommarvärdarna i Sveriges radio P1-programmet Sommar år 2006. År 2012-15 var Kattis bland annat generalsekreterare för Barnens rätt i samhället. Foto: Peter Cederling

Tillsammans med programledarna Kattis Ahlström och regementsförvaltare Daniel Nybling får tittarna följa med under statsceremonin som sänds från Berga slott. En av årets fältartister är Jill Johnson.

Jill Johnson och Kattis Ahlström är två av Sveriges mest folkkära personligheter. Jill har satt countrymusiken på den svenska musikkartan med sitt tv-program Jills Veranda, Nashville.

Kattis har en lång erfarenhet som journalist från bland annat Uppdrag granskning och har varit programledare för flera större tv-sända produktioner som julvärd i Sveriges television och tv-programmet Arvinge okänd.

Veterandagen sänds lördag den 29 maj, klockan 14.30
Försvarsmaktens Youtube-kanal.