Nya jobb att söka även i Kristinehamn

Nu söker Försvarsmakten personal även till blivande Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn. Tidigare under våren och sommaren startade rekryteringen till de övriga regementena och den flygflottilj som ska återetableras.

Archer på väg
Archer på väg
Första Archern på väg mot Skövde, en del i uppbyggnaden av artilleriförmåga i syd. Foto: Sarah Ryrhagen/Försvarsmakten
Sven Antonsson
Sven Antonsson leder etableringsarbetet på Skaraborgs regemente. Foto: Anne-Lie Sjögren/Försvarsmakten

Regeringen har beslutat att fem regementen och en flygflottilj ska återetableras som en del i tillväxten av Sveriges försvarsförmåga. Bergslagens artilleriregemente i Kristinehamn är ett av dem. Tillsammans med Sven Antonsson som är etableringschef för regementet i Kristinehamn, kommer de som nu söks vara navet i uppbyggnaden

– Det känns bra att kunna påbörja rekryteringen av de första nyckelbefattningarna och jag ser fram emot att få välkomna de första anställda till Kristinehamn. De kommer tillföra kraft i etableringsarbetet.

Inledningsvis kommer arbete bedrivas i tillfälliga lokaler. Återuppbyggnaden kommer ske successivt och senast 2025 ska allt vara på plats och invigas.

– De vi anställer nu kommer att få vara med om något unikt, de kommer att få vara med och bygga upp ett nytt regemente från grunden, säger Sven Antonsson.

Parallellt med etableringsarbetet pågår arbete med att bygga upp artilleriförmågan i södra Sverige. Under sommaren har det varit inryck för värnpliktiga som ska utbildas inom artilleri. Denna gång inte bara i Boden utan nu även i Skövde där artilleriutbildningen i södra Sverige sker inledningsvis. När Bergslagens artilleriregemente är igång flyttar utbildningen över dit.

Bergslagens artilleriregemente kommer att få återta sin tidigare förkortning A 9 samtidigt som nuvarande Artilleriregemente i Boden byter namn till Bodens artilleriregemente och får A 8 som ny förkortning.