Nu får Försvarsmakten ny personaldirektör

Den 1 januari 2023 får Försvarsmakten ny personaldirektör. Kim-Lena Ekvall Svedenblad tar över efter avgående Klas Eksell och hans ställföreträdare Fredrik Ståhlberg. Den nya personaldirektören kommer närmast från Försvarsmaktens HR-centrum där hon varit förbandschef sedan 1 januari 2022.

Nya personaldirektören Kim-Lena Ekvall Svedenblad.
Kim-Lena Ekvall Svedenblad är Försvarsmaktens nya personaldirektör från årsskiftet. Foto: Försvarsmakten

– Det är med spänning och förväntan jag tar mig an denna nya roll som personaldirektör. HR och personalförsörjning är mycket viktiga frågor för Försvarsmakten med tanke på vår tillväxt, säger Kim-Lena Ekvall Svedenblad.

Hon framhåller dessutom att hon har gedigen erfarenhet av förändringsarbete genom ett antal HR-förändringar som hon varit med och drivit genom åren.

Kim-Lena Ekvall Svedenblad har jobbat inom Försvarsmakten sedan 2019, dessförinnan jobbade hon vid Regeringskansliet, och innan dess på Polisen med HR, personalfrågor och i chefsbefattning. I slutet av 90-talet jobbade hon bland annat på Kustartilleriets stridsskola och hon har tidigare i sin karriär också varit engagerad i Lottakåren.

Kim-Lena Ekvall Svedenblad bor i Djursholm med familjen som består av barn, bonusbarn, särbo och hundar. På fritiden gillar hon att resa, träna och umgås med vänner.