Kronprinsessan Victoria påbörjar officersutbildningen

I dag påbörjade H.K.H. Kronprinsessan särskild officersutbildning (SOFU) för att ytterligare fördjupa sitt engagemang inom Försvarsmakten samt för att ges en djupare förståelse i taktik, krigsvetenskap och militärstrategi.

Kronprinsessan med studiekamrater
Kronprinsessan med studiekamrater
Kronprinsessan ska få en djupare förståelse i taktik, krigsvetenskap och militärstrategi. Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna
Kronprinsessan påbörjar officersutbildningen
Utbildningen är en del av Kronprinsessans strävan att bredda kunskaperna inför sitt framtida uppdrag som statschef. Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna
Kronprinsessan med studiekamrater
"Jag ser fram emot en intressant och givande studietid med mina nya kurskamrater". Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna
Kronprinsessan påbörjar officersutbildning
Kronprinsessan påbörjar nu sin officersutbildning. Foto: Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna

Utbildningen är en del av Kronprinsessans strävan att kontinuerligt bredda sina kunskaper inför sitt framtida uppdrag som statschef.

– Min ambition är nu att lägga all min kraft på officersutbildningen för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid tillsammans med mina nya kurskamrater, säger Kronprinsessan Victoria.

Särskild officersutbildning riktar sig till personer som redan har en akademisk examen. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska delar.

Delar av utbildningen genomförs vid Försvarshögskolan på uppdrag av Försvarsmakten. Men stora delar av SOFU bedrivs också vid Försvarsmaktens olika förband.

Under utbildningens genomförande innehar Kronprinsessan kadetts tjänstegrad.