Anna tog silver i Paralympics

Anna Benson, anställd på Lv 6, fortsätter att imponera och skriva idrottshistoria. Med en silvermedalj i Paralympics visade hon sin enorma skicklighet och precision inom skyttesporten.
– Nu känns det jätteskönt. Det var ganska jobbigt att vara en av medaljfavoriterna och därför var det en lättnad att kunna leva upp till förväntningarna.

Kvinna i militäruniform med gevär
Kvinna i militäruniform med gevär
Silvermedaljören Anna Benson jobbar på LV 6. Hon har även ett silver från Paralympics i Tokyo 2021. Foto: Försvarsmakten

Anna Benson har under hela spelen presterat stabilt, och med sina träffsäkra skott säkrade hon ännu en medalj till sin redan imponerande samling.

Efter en nervkittlande final, där hon endast sköt under tio poäng tre gånger, krönte hon sitt mästerskap med ett imponerande poängresultat i 50 meter liggande.

Hennes prestation är inte bara en triumf för henne själv, utan också en stor framgång för svensk idrott och Luftvärnsregementet.

– Hade jag inte fått den här stöttningen från Försvarsmakten och Lv 6 så hade jag aldrig klarat att göra denna resan igen. Jag är väldigt tacksam att jag får denna möjligheten att kunna prestera, säger Anna Benson.

Anna ska nu låta framgången få sjunka in och ska därefter ta en funderare på om hon kör fyra år till eller inte.
– Jag måste prata med min familj och jobbet först om det funkar eller inte. Jag har inga fler mål uppsatta för skyttet just nu, utan det får jag besluta längre fram.