Förutom Försvarsmakten hade Försvarshögskolan, Försvarets materielverk och Totalförsvarets rekryteringsmyndighet samlats bakom föreningen HoF:s banderoll i det långa Pridetåget. Tillsammans utgjorde de ett 100-tal personer.
− Jag går med för att det här är viktigt. Det är en självklar manifestation för att visa var Försvarsmakten står, säger överbefälhavare Micael Bydén, som för första gången gick med i Pridetåget.
Det är tolvte gången som anställda i Försvarsmakten fanns med i Pride-tåget under föreningen HoF:s flagga. Att överbefälhavaren går med i tåget är unikt i världen.
− För att få ut full effekt måste alla i Försvarsmakten kunna vara trygga med sig själva. Det är ett sätt att skapa ett starkare försvar, säger ÖB Micael Bydén.
Och alla delar av Försvarsmakten fanns representerade i tåget.
− Jag går för att visa mitt stöd för HBTQ-personers rättigheter. Det här är kontentan av vad vi i Försvarsmakten står för. Det är inte alla länder det går att ha en sån här manifestation, säger Terje Walberg från Fjärde sjöstridsflottiljen som går med för första gången.
− Jag vill visa att det är viktigt att få vara den man är. Kul att jag som deltidssoldat kan få vara på plats vid ett sådant här tillfälle, säger Linda Karlsson från Livgardet.
När tåget passerade Hötorget öppnade sig himlen och regnet öste ned. Men deltagarna i tåget traskade tappert vidare och fick stöd av de genomvåta åskådarna. När dropparna blev färre kunde fältartisterna med sångerskan Anna-Lena Björklund klämma i med "I will survive" lagom till att deltagarna passerade Stureplan.
− Det känns underbar och väldigt mysigt. Vi fick mycket uppskattning från publiken längs vägen. Och det är en viktig och uppskattad signaleffekt att ÖB och cheferna från de andra myndigheterna går med i tåget, säger Dan Öberg, ordförande för föreningen HoF, Homo-, bi- och transpersoner i försvaret.
När tågets blöta och hesa deltagare gått i mål vid Östermalms idrottsplats kommenterade ÖB Micael Bydén:
− Jag hade jättekul. Enbart en positiv upplevelse.